OKUMA ATÖLYELERİMİZE KAYITLAR BAŞLADI

Topluluğumuzun her sene düzenlediği okuma atölyelerimizin kayıtları başladı. Birbirinden farklı metinlerin okunacağı okuma atölyelerimize katılmak için tıklayınız.

Okuma atölyelerimiz:

Klasik Okumalarında, Batı ve Türk klasiklerinden eserler okumayı düşünüyoruz. Örnek olarak Batı edebiyatından Dostoyevski, Tolstoy; Türk edebiyatından Yaşar Kemal, Zülfü Livaneli gibi yazarların eserleri. (Çevrimiçi)

Düşünce Tarihi okuma grubunda, Batı düşüncesini, İslam düşüncesini ve diğer medeniyetlerin düşüncelerini kapsamlı bir şekilde okuyabiliriz. Bu grubu Doç. Dr. Ömer Aksoy hocamız yönetecek ve okumalara Aliya İzzetbegoviç ile başlanacak. (Yüz yüze)

Sezai Karakoç Okumalarında, Dr. Seda Çetin hocamızın moderatörlüğünde Sezai Karakoç’un İnsanlığın Dirilişi, Ruhun Dirilişi, Diriliş Neslinin Amentüsü adlı kitapları okunacak. (Çevrimiçi)

Kuram Okumaları, Bakhtin’den başlayıp Barthes’la devam edilecek. Bu okuma grubunu Dr. Barış Berhem Acar hocamız yönetecek.  (Çevrimiçi)

1950 Sonrası Türk Hikâyesi okuma grubu geçen sene de aktif olarak devam eden bir gruptu. Bu grupta 1950 sonrası Türk hikâyeleri okunmaya devam edecek. (Çevrimiçi)

Hermann Hesse Okumaları grubundaysa İsviçreli yazar ve ressam Hermann Hesse’nin metinlerini okuyacağız. Bu grubu Dr. Halil Karabulut hocamız organize edip şekillendirecek. Yazarın Bozkırkurdu, Siddhartha, Demian başlıklı eserlerini tahlil edeceğiz. (Çevrimiçi)

Osmanlı Türkçesi Metin Okumaları grubunu da Dr. Halil Karabulut hocamız yönetecek. (Çevrimiçi)

-  Bu okuma grubuna katılmak için temel Osmanlıca bilgisine sahip olmak gerekiyor.
-  Kontenjan 20 kişi ile sınırlı.
-  Perşembe günleri sabah saat 9.30’da çevrimiçi olarak yapılacak.

Divan Şiiri Okumaları grubunu da aynı şekilde Dr. Halil Karabulut hocamız yönetecek. İlk olarak aruz konusu üzerine yoğunlaşılacak, daha sonra şiirleri yorumlamaya geçileceğiz. (Çevrimiçi)

Genel Bilgiler
- Okuma grupları 29 Kasım haftasında başlangıcını yapacak.
- Günler ve saatler detaylı olarak whatsapp gruplarımızdan ve afişlerimiz aracılığıyla sosyal medyadan duyurulacak.
- Her bir okuma grubunun açılması için en az 5 kişinin olması gerektiği kararına vardık. İsteyenler aynı zamanda birden fazla okuma grubuna da katılabilirler fakat okuma gruplarında devamlılığı önemsiyoruz. Dilerseniz sizler de 5 kişi olarak toplanarak yeni bir okuma grubu önerisinde bulunabilir veya açabilirsiniz.
- Okuma gruplarımız 15 günde bir toplanacak ve okunacak eserler sizlerin de istekleri üzerine şekillenecek.
- Osmanlıca metin okumaları grubunda kontenjan 20 kişi ile sınırlı, diğer okuma gruplarındaysa ortalama en fazla 10 kişilik kontenjan bulunacak. Bunun olmasının temel sebebiyse herkesin konuşabilmesini sağlamak ve karışıklığı ortadan kaldırmak.
- Her okuma grubunun bir temsilcisi olacak. Gruba katılan arkadaşlarımız okuma grubuna ve grubun temsilcisine karşı sorumlu olacak.
- Üç toplantıya katılmayan üyeler okuma grubundan çıkarılacak.
- Bu okuma gruplarının bir çıktısı olarak da ileride okuduğumuz konular üzerinden paneller yapmayı planlıyoruz.
- Okuma gruplarına katılmak isteyen arkadaşlarımız whatsapp grubundan göndereceğimiz link aracılıyla gerekli bilgileri doldurarak katılabilirler. Formu 21 Kasım’a kadar doldurmanız gerekiyor.

Bu içerik 03.11.2021 tarihinde yayınlandı ve toplam 248 kez okundu.